Vi har haft en vecka präglad av trevliga iakttagelser. Här är ett axplock du kan kika på.
Är det min tur?
När ska man tala i ett socialt sammanhang? Ska man vänta på sin tur eller spontant säga det man har på hjärtat.
I skolan lärde vi oss tidigt att man ska räcka upp handen. Det är annorlunda i arbetslivet. Man kanske behöver göra en noggrann avvägning inom loppet av en nanosekund, om man ska vänta, eller spontant avlossa det man har på tungan.
Leigh Allen-Arrendono jobbar som UX-strateg och är skapare av podden UX-cake. Hon menar att det är en grej i tech- och UX-världen och att många pratar om det.
Hon har vigt ett helt podavsnitt i ämnet. Gäst i programmet och expert på området är Dropbox redaktör LaDonna Witmer Willems. Hon kände länge att hon hade svårt att komma till tals och bestämde sig för att göra någonting åt det. Idag håller hon workshops och föreläser i ämnet.
Luta dig tillbaka och lyssna på avsnittet här.
Digital Design Days
Vi vet. Det blev lite av en besvikelse när vi fick flytta fram årets händelse till nästa år. Men vi blickar framåt och lovar att FBTB 2021 blir en upplevelse likt ett kosläpp på grönbete i solen.
Tills dess vill vi tipsa om Digital Design Days som går av stapeln 6-8 Maj på din skärm.
Du skriver till mig, därför finns jag
Vad gör man med en hemsida som ingen besöker? Artisten Femme Android har en lösning på det.
Hen har skapat en hemsida som raderas om man inte skriver en hälsning inom en viss tid. En timer räknar ner från 86,399 sekunder. Timern startar om när man skrivit ett meddelande.
Hemsidan har blivit en digital attraktion med många skrivglada besökare. Hittills har den haft närmare 7 miljoner besökare som lämnat totalt runt 90 000 meddelanden. Vissa med stort underhållsvärde.
Vi har förstås besökt sidan och lämnat en hälsning för att hålla den vid liv.
Förpackningen är allt
Cirka 40 procent av alla internetanvändare lämnar en hemsida om designen är oattraktiv. Det visar en gallup av Adobe. Man kanske kan säga att besökare föredrar visuell njutning och enkelhet före allt annat.
Här beskriver Ana Lastovetska det man behöver för att lyckas med sitt användargränssnitt och ge användaren en bättre upplevelse . Hon kallar formeln för CSF-A-CSF (consistency, simplicity, familiarity, attractiveness, conciseness, seamless navigation, forgiveness).
Vill du va sjyst mot din kompis?
Skicka den här länken så kan hen ta del av nyhetsbrevet https://mailchi.mp/inuse.se/nyhetsbrev